Circle K langetas bensiini jaehinna alla 2 euro taseme (3)

Copy

Tanklaomanikud langetasid täna mootoribensiinide hinda Circle- K eestvedamisel ning mootoribensiini 95 liiter maksab vähem kui kaks eurot. 

 Circle K teatas, et mootorbensiini 95 jaehinda langetati 1,999 eurole kõikides teenindus- ja automaatjaamades üle Eesti, diislikütuse hind ei muutunud ning maksab 1,949 eurot.

Mootoribensiini 98 liiter maksab  2,049 eurot.

«Maailmaturu hinnad on taas languses, mis võimaldas Circle K-l langetada mootoribensiini jaehindu kõikides teenindusjaamades üle Eesti. Hetkel on turgudel kütusehindade peamiseks mõjutajaks kartus majanduslanguse ees, millele sekundeerivad keskpankade intressimäärade tõstmised,» ütles Circle K Eesti mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi pressiteates.

Ta lisas, et Euroopa diisliturul on nõudluse ja pakkumise suhe saavutanud tasakaalu, kuigi laovarud olid eelmisel nädalal 34 protsenti aastatagusega võrreldes madalamal tasemel.

«Osa riikides, nagu Prantsusmaa, oli näha nõudluse langust, kuid ülejäänud Euroopas valitseb diisli järele jätkuvalt piisav nõudlus. Hetkel on maagaasi tulevikutehingud läinud nii kõrgeks, et suure tõenäosusega võivad hakata mõjutama diislikütuse kui alternatiivse kütteallika hinda. Küll aga on Euroopas langenud majandussurutise kartuses nõudlus mootoribensiini järele,» rääkis Sassi.

Kütuse jaemüügihindade määramisel lähtub Circle K nii mootorikütuste sisseostuhindadest, riiklikest maksudest kui ka kohalikust konkurentsist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles