Purjetajad toovad nädalaga Eesti sadamatesse miljon eurot

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
A.Le Coq 65. Muhu Väina regatt. 
A.Le Coq 65. Muhu Väina regatt. Foto: Janis Spurdzins

Tänavune A. Le Coq 65. Muhu Väina regatt toob Eesti majandusse ühe nädala jooksul ligikaudu miljon eurot. Peamiselt jääb see raha regati külastatavatesse sadamatesse. Tänavu osaleb regatil 107 alust, neist üks Soomest ja kaheksa Lätist. Purjetajaid ja võistlusametnikke liigub regatiga kaasa üle 800, lisaks veel purjesporti tõsisemalt võtvate paatkondade kaldatiimid ning sõbrad-tuttavad.

Regati käive moodustub lisaks osavõtutasudele ja otsestele korralduskuludele toitlustusest ja kaubandusest regatisadamates, lisateenustest sadamates, majututusest, kaldaprogrammist ning muudest teenustest. Kaudselt võib regatiga seotud majandusmõjuks lugeda ka purjelaevade ostmise ning nende võistluskorda seadmise.

Pärnu Jahtklubi tegevjuht ja regati üks korraldaja Raiko Lehtsalu ütles, et regati sadamaid valides lähtuvad korraldajad mitmest kriteeriumist ja igas sadamas nii suurt võistlust võõrustada ei saagi. Kui pole vajalikku infrastruktuuri, kui ei piisa sügavusest akvatooriumis või ei ole piisavalt kaikohti, jääb nii mõnigi looduskaunis või kultuuriliselt põnev koht valikust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles