KV.ee: Tallinnas on korterite hinnad kasvanud enim Haaberstis

BNS
Copy
Haabersti spordihalli ehitusplats
Haabersti spordihalli ehitusplats Foto: Eero Vabamägi / Postimees / Scanpix

Kinnisvaraportaali KV.ee andmeil kasvas juunis Tallinna korteripakkumiste keskmine hind aastaga 30 protsenti, kusjuures suurim oli kasv Haaberstis, kus korteri eest küsitakse keskmiselt 3496 eurot ruutmeetri kohta, mis on eelmisest aastast 39 protsenti enam.

Kinnisvaraportaali teatel on Haabersti suure hinnatõusu taga muude tegurite seas Haabersti väga aktiivne uute korterite arendamine – uued korterid on turu keskmisest kallimad ja see ajab keskmist hinda üles.

Hinnad kasvasid eranditult kõikides Tallinna linnaosades, ent väikseim hinnatõus portaali KV.ee pakkumiste puhul oli Kadrioru piirkonnas, kus korteripakkumiste hinnad kerkisid 4206 euroni ruutmeetri kohta ehk aastatagusega võrreldes 17 protsenti.

Keskmiselt küsiti portaali andmeil Tallinnas tänavu juunis 3454 eurot korteri ruutmeetri kohta.

Juunis otsiti KV.ee vahendusel ostjat 3554 Tallinna korterile. Aastataguse 4008 pakkumisega võrreldes oli tänavune Tallinna korterite pakkumine 11 protsenti väiksem. Korteripakkumiste arv on võrreldes aastatagusega vähenenud kõikides Tallinna linnaosades peale Vanalinna. Portaali hinnangul on tegemist pakkumiste puudujäägi probleemi jätkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles