Tahad reisida? Need on praegu Euroopa 10 kõige hullemat lennujaama

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Töö lennujaamas
Töö lennujaamas Foto: Mihkel Maripuu

Bloomberg vaatas, millistes lennujaamades praegu reisijatel kõige rohkem jamasid tekkida võib.

Bloomberg vaatas, millistes Euroopa lennujaamades võivad reisijaid kõige enam lendude hilinemised või ärajätmised tabada.

Kõige hullem seis on praegu Brüsselis: 72 protsenti lendudest hilineb, tühistamisele läheb 2,5 protsenti lendudest.

Halvemuselt teisel kohal on 68 protsendi hilinemiste ja 7,5 protsendi tühistamistega Saksamaa Frankfurdi lennujaam. Nii kõrget lendude tühistamise arvu ei näita praegu ükski teine halba esikümnesse jõudnud lennujaam.

Kolmandale kohale jõuab 67 protsendi hilinemistega Hollandi Eindhoveni lennujaam.

Enam kui 60 protsendi lendude hilinemisega hiilgavad veel Londoni Lutoni lennujaam, Budapesti, Lissaboni, Pariisi Charles de Gaulle, Amsterdami Schipoli, Prantsusmaa Cote d'Azuri ja Londoni Gatwicki lennujaam.

Seevastu võivad kergemalt hingata need reisijad, kes lähevad Itaaliasse Bergamosse – seal hilineb 3 protsenti lendudest.

See nimekiri ei ole väga üllatav: Saksamaa ettevõte AirHelp koostab nimekirja maailma kõige hullematest lennujaamadest. Viimati tegi ta seda 2019. aastal, mil kuulsusetusse esikümnesse jõudsid 8 Euroopa lennujaama: Londoni Gatwick, Portugali Porto ja Lissaboni Portela, Pariisi Orly, Suurbritannia Manchesteri, Malta, Rumeenia Bukaresti ja Hollandi Eindhoveni lennujaam.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles