Eesti Gaas: gaasi hind langeb (2)

Copy
Gaasitorud Saksamaal.
Gaasitorud Saksamaal. Foto: Hannibal Hanschke

Eesti Gaas sõlmis Norra energiakontserniga Equinor lepingu, mis tõstab oluliselt Eesti varustuskindlust eelseisval küttehooajal. Gaas saabub Klaipeda LNG terminali oktoobris ja novembris.

«Turule tähendab see leping suuremat meelerahu, meie klientidele tarnekindlust ja Eesti Gaasile läbi aegade üht suurimat tehingut. Tegeleme edasi järgmiste koguste tarnimisega uude aastasse,» lausus Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

«Gaas oli, on ja jääb üheks kõige mugavamaks kütuseks. Gaasi hind saab eeloleval talvel olema tõenäoliselt kõrge, kuid suures plaanis toovad uue ajastu gaasile LNG-le üleminek ja uued tarneahelad turule taas rahu ning viivad hinnad senisest allapoole ja püsivamaks,» märkis Kaasik.

Eesti Gaas on viimaste kuude jooksul tarninud Poola riikliku ettevõtte PGNiG kaudu kolm suurt LNG-põhist gaasitarnet. Mai ja juuni alguses jõudis Klaipedasse Ameerika Ühendriikide päritoluga gaas ning juuni lõpus Norrast pärit LNG, mis tagavad klientide varustatuse sügiseni. Sõlmitud uus leping katab gaasitarbimist kogu küttehooaja.

Eesti Gaas pakub klientidele maa-, toru- ja surumaagaasi (CNG) kui ka veeldatud maagaasi (LNG) ning haldab riigi suurimat gaasivõrku. Ettevõte arendab aktiivselt taastuvenergiaportfelli päikeseenergia ja rohegaasi (biometaani) tootmise ja müügi näol. Eesti Gaas tegutseb Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas Elengeri kaubamärgi all. Kontsernil on kokku 50 000 klienti ja 240 töötajat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles