Ukraina rikkaim mees nõustus meediaimpeeriumi loovutama (4)

Copy
Ukraina magnaat Rinat Ahmetov.
Ukraina magnaat Rinat Ahmetov. Foto: Aleksandr Hudoteplõ/AFP/Scanpix

Ukraina rikkaim mees Rinat Ahmetov ütles esmaspäeval, et annab kogu oma meediaimpeeriumi valitsusele üle seaduse alusel, mille eesmärk on piirata oligarhide mõju riigis.

 

«Sel nädalal loovutab Media Group Ukraine riigi kasuks kõik meie telekanalite Ukraina litsentsid, aga ka trükimeedia litsentsid,» ütles 55-aastane miljardär kontserni valdusfirma SCM Holdings veebisaidil ilmunud avalduses.

Ahmetov selgitas, et tema otsuse ajendas 2021. aasta septembris vastu võetud seaduse jõustumine, mille eesmärk on «vältida ohte riiklikule julgeolekule, mis on seotud oligarhide liigse mõjuvõimuga».

Avalduses tõi Ahmetov välja, et meediavarade müügi seadusega ette nähtud lühike kuuekuuline tähtaeg koos Venemaa sõjalise agressiooniga Ukraina vastu muudab võimatuks meediaäri turutingimustel müüa.

Ida-Ukraina venekeelses piirkonnas Donbassis sündinud ja kaua Moskva-meelseks peetud Ahmetov on mõistnud hukka Venemaa sissetungi Ukrainasse.

Ukraina presidendikantselei nõunik Mõhhailo Podoljak tervitas otsust suhtlusvõrgustikus Twitter, kus kirjutas, et «deoligarhiseerimise seadus on riigi ja äri suhetes uue lehekülje algus».

Samm astuti varsti pärast seda, kui Euroopa Liidu liidrid andsid Ukrainale 27-liikmelise bloki kandidaatriigi staatuse koos tegevuskavaga riigi institutsioonide vastavusse viimiseks Euroopa standarditega.

Media Group Ukraine on üks Ukraina suurimaid meediaettevõtteid ja koosneb kümnest telekanalist, mille seas mitmest uudistekanalist, veebiressurssidest ja trükimeediast. SCM Holdings on spetsialiseerunud terasetootmisele, energeetikale, aga ka söe- ja metallurgiale. Ahmetovile kuulub ka edukas Ukraina jalgpalliklubi Donetski Šahtar.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles