Venemaa leidis uue kütuseostja Brasiilia näol

PM Majandus
Copy
Venemaa president Vladimir Putin ja Brasiilia president Jair Bolsonaro.
Venemaa president Vladimir Putin ja Brasiilia president Jair Bolsonaro. Foto: Reuters

President Jair Bolsonaro sõnul peab Brasiilia läbirääkimisi odavama diislikütuse ostmiseks Venemaalt, mis on osa strateegiast, mille eesmärk on vähendada kodumaiseid kütusehindu, vahendab Bloomberg.

«Tõenäoliselt ostan Venemaalt odavamat diislikütust,» ütles president Bolsonaro esmaspäeval toetajatele, kui ta lahkus presidendipaleest Brasiilias. Ta lisas ka, et bensiini hinnad hakkavad samuti langema, kuna enamik osariikide kuberneridest nõustus vähendama kütusemakse. «Brasiilias läheb kõik hästi.»

Kõrged kütusehinnad ja inflatsioon on olnud Bolsonaro peamised majanduslikud väljakutsed, püüdes saada oktoobris tagasivalituks. Konservatiivist liider on vähem kui kolm kuud enne valimisi kaotamas selgelt kõikide peamiste arvamusküsitluste järgi vasakpoolsele endisele presidendile Luiz Inacio Lula da Silvale.

Antud kokkulepe tuleks pärast seda, kui Bolsonaro külastas veebruaris, vaid mõni päev enne Venemaa sissetungi Ukrainasse, president Vladimir Putinit, et tagada väetiste pidev import Venemaalt Brasiiliasse.

Hoolimata USA ja tema liitlaste poolt Venemaale kehtestatud sanktsioonidest on Brasiilia valitsus jätkanud läbirääkimisi Moskvaga, üritades jääda konflikti suhtes neutraalseks.

Kuna nii Ühendkuningriik kui ka Euroopa Liit kavatsevad lõpetada rafineeritud naftatoodete, sealhulgas diislikütuse mereimpordi Venemaalt, peaks riigil olema palju vaba kütust teiste potentsiaalsete ostjate, näiteks Brasiilia jaoks.

Samas ei ole Venemaal tõenäoliselt lihtne korraldada rahalist ja füüsilist logistikat, et ümber suunata suurtes kogustes rafineeritud naftatooteid, mistõttu võivad riigi rafineerimistehased vähendada oma tootmismahte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles