Twitteri aktsia nägi järsku langust pärast Muski loobumist ettevõtte ostmisest

Copy
Twitter kaebas Elon Muski kohtusse, kuna miljardär taganes ettevõtte ülevõtmisest.
Twitter kaebas Elon Muski kohtusse, kuna miljardär taganes ettevõtte ülevõtmisest. Foto: Dado Ruvic

USA suhtlusvõrgustiku Twitter aktsiad langesid esmaspäeval pärast seda, kui Elon Musk teatas oma 44 miljardi dollari suuruse ülevõtmispakkumise tagasivõtmisest, mis pani aluse võimalikule juriidilisele tülile, edastasid meediakanalid.

Sotsiaalmeediahiiglase aktsiad langesid 11,3 protsenti, 32,65 dollarile.

Musk tegi pühapäeva õhtul Twitteris paar pilkavat postitust pärast seda, kui ettevõte teatas, et kaebab miljardärist ettevõtja kohtusse, et sundida teda tehingut sõlmima.

Twitter nõudis esmaspäeval, et Elon Musk viiks lõpule sotsiaalmeediaettevõtte ülevõtmise, ning nimetas Tesla juhi pakkumise tagasivõtmist «kehtetuks ja ebaseaduslikuks».

«Twitter ei ole rikkunud ühtegi lepingust tulenevat kohustust,» ütlesid ettevõtte advokaadid Muski juristidele saadetud kirjas.

«Twitter nõuab, et härra Musk ja teised osapooled täidaksid oma lepingust tulenevaid kohustusi, sealhulgas kohustust teha oma mõistlikud parimad jõupingutused lepinguga kavandatud tehingute tõhusaks lõpuleviimiseks,» lisati kirjas.

Musk ja Twitter on olnud eriarvamusel selle üle, kui paljud sotsiaalmeediaplatvormil olevad kontod on nõndanimetatud bot-kontod. Muski hinnangul pole Twitteri esitatud andmed taoliste kontode arvu kohta usaldusväärsed. Juristid tõid välja, et Musk on üritanud informatsiooni saada peaaegu kaks kuud järjest.

Musk tõmbas reedel USA suhtlusvõrgustiku Twitteri ostmisele piduri peale, kui süüdistas ettevõtet eksitavates väidetes võltskontode arvu kohta, selgus regulatiivtoimikust. See loob aluse kohtulahingule miljardi dollari suuruse lepingust lahkumise kahjutasu ja kõige muu üle.

Washington Post kirjutas teiste seas, et Musk näeb endal õigust tehingust taganeda, sest tema sõnul pole Twitter ettevõtte tegevuse kohta piisavalt informatsiooni andnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles