Saare Yachts saksa reederid seilavad tutvuma jahtide sünnikohaga

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Osa sakslastest Saare Paadi jahiomanike eskaadrist Taanis Gedseri sadamas enne väljasõitu Saaremaa suunas
Osa sakslastest Saare Paadi jahiomanike eskaadrist Taanis Gedseri sadamas enne väljasõitu Saaremaa suunas Foto: Saare Yachts

Saaremaal Nasval valminud purjejahtide sakslastest omanikud kogusid kokku väikese laevastiku ning seilavad Saaremaa poole, et tutvuda saarega, kus nende jahid on ehitatud ning anda laevameistritele tagasisidet nende töö kvaliteedi kohta.

3. juulil alustas 14 Saaremaal ehitatud purjelaevast koosnev laevastik Eckernförde sadamast Saksamaal teekonda kirde suunas, et külastada Nasval asuvat Saare Paadi laevatehast. Kaubamärgi Saare Yachts all on Nasva purjekaehitajad valmistanud sadu jahtlaevu, suurim välismaine turg on olnud Saksamaa. 

Seltskond sakslastest Saare Yachts omanikke otsustaski nüüd, et purjetavad Saaremaale ning tutvuvad tehasega, kus nende laevad on valmistatud. Eskaadris osalevad laevad on ehitatud eri aastakümnetel, kuid Saare Yachts esindaja Peeter Sääse sõnul on need kõik tänaseni eeskujulikus korras ning igati merekõlblikud nii pikemaks purjematkaks kui võistlemiseks. 

Laevastiku teekond kulges Saksamaalt läbi Taanis asuva Gedseri Poolasse, kus külastati Sassnitzi ja Leba sadamaid. Praeguseks on Saare Yachts eskaader jõudnud Klaipedasse Leedus, kust homme alustatakse teekonda Liepaja sadama suunas Lätis. 

15. juulil peaks eskaader jõudma Saaremaale Kõiguste sadamasse, kust jätkatakse teekonda Kuressaarde ning külastatakse ka Nasval asuvat tehast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles