Kodumasinate tootja Electrolux lahkub Venemaalt

Copy
Electroluxi logo.
Electroluxi logo. Foto: Hannibal Hanschke

Rootsi kodumasinate tootja Electrolux Professional lõpetab tegevuse Venemaal ja annab seal tegevuse üle kohalikule juhtkonnale.

Selle tulemusena kannab ettevõte 35 miljonit Rootsi krooni (3,3 miljonit dollarit) kahju, mis kajastub tema 2022. aasta teise kvartali finantsaruannetes.

«Hinnates oma töö jätkamise võimalust Venemaal, jõudsime järeldusele, et praeguses olukorras on see võimatu,» seisis ettevõtte pressiteates.

«Electrolux Professional austab kõiki Venemaa-vastaseid sanktsioone ja ekspordikontrolle. Käimasoleva sõja ja sanktsioonide tulemusena usume, et me ei saa keskmises ja pikas perspektiivis oma tooteid Venemaal müüa ja neid teenindada,» ütles ettevõtte president ja tegevjuht Alberto Zanata.

«Seetõttu tundsime, et Venemaa divisjoni kontrollitud üleandmine kohalikule juhtkonnale on parim viis tagada, et ettevõte täidab sanktsioone ja lõpetab suhted meie ametivendadega Venemaal vastutustundlikult,» ütles Zanata pressiteates.

Venemaa andis Electrolux Professionali müügist 2021. aastal ligikaudu protsendi, Venemaal töötas 25 inimest.

Electrolux Professional märgib, et peale 35 miljoni krooni suuruse ühekordse kulu ei mõjuta Venemaalt lahkumine kasumit ega tegevuse kasumlikkust kuigi tõsiselt.

Electroluxi aktsia kaotas esmaspäeval Stockholmis kauplemisel 0,2 protsenti. Käesoleva aasta algusest on nende väärtus langenud 33 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles