Textmagicu SMS platvormi käive kasvas 30%

BNS
Copy
TextMagic AS-i asutaja Priit Vaikmaa
TextMagic AS-i asutaja Priit Vaikmaa Foto: Erakogu

Textmagicu rakenduselt kliendile (application to person, A2P) SMS platvormi 2022. aasta teise kvartali auditeerimata konsolideeritud müügitulu kasvas eelmise aastaga võrreldes 30 protsenti 3,3 miljoni euroni.

Kolme kuu aktiivsete kasutajate arv kasvas samal ajal 14,8 protsenti 27 200 kasutajani ning müügitulu kasutaja kohta 13,2 protsenti 121 euroni, teatas ettevõte börsile.

Teise kvartali investeeringute maht ulatus 750 000 euroni, mis 2021. aasta teise kvartaliga võrreldes kasvas 50 protsenti. Tänavu esimese poolaasta investeeringud olid kokku ligi 1,3 miljonit eurot.

Teise kvartali lõpuks oli kuine jooksev vaba rahavoog jõudnud rohkem kui 400 000 euroni. Kvartali keskmiseks kuiseks vabaks rahavooks tuli 370 000 eurot, kuid ettevõte prognoosib, et aasta lõpuks võiks kuine vaba rahavoog olla ligikaudu 300 000 eurot. Vaba rahavoog langeb, kuna ettevõte eeldab, et tulude kasv ei ole piisav täielikult investeeringute ja muude kulude kasvu katmiseks.

Textmagicu tegevjuht Priit Vaikmaa märkis, et kuna ettevõtte rahavoog on positiivne, oleks juhatuse hinnangul õigustatud positiivse tulemuse jagamine aktsionäridega. «Siiski ei saa Textmagic raamatupidamislikel põhjustel kasumit jaotada dividende makstes, kuna immateriaalse põhivara kulum sööb ära kogu kasumi. Seetõttu, nagu eelnevalt avaldatud, plaanib Textmagic, eeldusel, et vastav otsus kiidetakse aktsionäride poolt heaks, teha 2023. aasta alguses väljamaksed aktsionäridele, vähendades aktsiakapitali,» selgitas ta börsiteates.

Teises kvartalis lansseeris Textmagic kuutasupõhised paketid USA-s, Suurbritannias, Austraalias ja Kanadas, samuti tegeleti platvormi disainiuuendustega, mille tulemusena valmis uuendatud toote disainiprototüüp. Eesmärgiks on kasutajaliidese platvormi disaini täielik värskendus ning uute funktsioonide lisamine 2023. aastal.

Alustati ka platvormi uue versiooni HTML prototüübi arendust, mis on valmis saada plaanis kolmanda kvartali lõpuks. Jätkati ka aktiivselt turundusmeeskonna strateegia ellu viimisega ja suurendati turundustegevuste eelarvet.

Teise kvartali kvartali lõpuks töötas ettevõttes 67 inimest. Kvartali jooksul liitus ettevõttega 13 inimest ning lahkus neli. Poole aastaga on meeskond kasvanud 20 inimese võrra, kusjuures värbamise tempo on hoogustunud. Aprillis lisandus meeskonda kolm inimest, mais suurenes tiim samuti kolme inimese võrra, juunis lisandus seitse arendajat ning juulis on kaheksa inimesega leping sõlmitud või sõlmimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles