Transpordiameti peadirektor Kaido Padar lahkub täna ametist

BNS
Copy
Kaido Padar.
Kaido Padar. Foto: Tairo Lutter / Postimees / Scanpix

Transpordiameti peadirektor Kaido Padar lahkub täna omal soovil ametist.

Padari sõnul on transpordiamet jõudnud arengufaasi, kus üks suurtest ühendamise etappidest on lõppenud ja jäänud on nüansside lihvimise aeg. «Olen hingelt ettevõtja, nii et uusi väljakutseid otsin pigem ametniku töölauast kaugemal,» rääkis Padar, kinnitades, et poliitikasse minna ta ei plaani.

Padari pooleteise aastasesse juhtimise perioodi on jäänud mitu suuremat kriisi ja väljakutse lahendamist, nagu kolme riigiameti ühendamine transpordiliikide üleselt, suursaarte ühenduse tagamine parvlaev Tõllu rikke ajal, kompensatsioonimehhanismideks ja ameti töö tagamiseks vahendite leidmine riigieelarve strateegia kärbete tingimustes, sõidueksamite järjekordade vähendamine ning laevakontrolli memorandumi Paris MoU Eesti valge lipu tagasitoomine.

Kaido Padar on transpordiametit juhtinud alates möödunud aasta 1. jaanuarist, mil liideti kolm varasemat ametit – lennu-, maantee- ja veeteede amet. Padar osutus riigikantselei tippjuhtide konkursil 2020. aasta detsembris valituks. Padar on ka riigi äriühingute nimetamiskomitee juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles