Manchester City naftašeigist omanik kulutas uuele megajahile pool miljardit

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Superjaht Blue.
Superjaht Blue. Foto: Carl Groll/Imago Images/Scanpix

Jalgpalliklubi Manchester City omaniku, Ühendemiraatide asepeaministri Sheikh Mansouri uus superjaht maksab pool miljardit naela ehk 590 miljardit eurot. Jaht on nii suur, et mahuks hädavaevu ära Man City kodustaadionile. 

Jaht nimega Blue (Sinine) sai nime jalgpalliklubi värvide järgi. Maailma suuruselt neljandal jahil on 40 kajutit kokku 48 külalisele ning neli meelelahutustekki, sealhulgas klubi ja bassein. Külalisi aitavad jahile toimetada kaks helikopterite maandumisplatsi. Jahi meeskond on 80-liikmeline ja see suudab saavutada tippkiiruse 35 kilomeetrit tunnis, kirjutab The Sun. 

Jaht peaks olema ka nö keskkonnasõbralik, kuna mootor töötab nii diisli kui elektri jõul ning pardal on ka eraldi reovee puhastusjaam. Samas kulub paagi täis panemiseks ei rohkem ega vähem kui pool miljonit naela. 

Jalgpallifanaatikust šeigi varandust hinnatakse 17 miljardile naelale. Mansour kuulub Abu Dhabi valitsevasse perekonda. Man City ostis ta 2008. aastal 210 miljoni naela eest. Samuti kuulub talle 5% osalus Ferraris ning 9,1% Mercedeseid tootvast Daimler AGst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles