Korralik ring: Vene lennukil läks Moskvast Šveitsi jõudmiseks üheksa tundi

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Foto: Ekraanitõmmis lehelt flightradar24.com

Kuna Euroopa õhuruum on Vene lennukitele praktiliselt suletud, tuleb isegi diplomaatide kojutoomiseks välja mõelda keerulisi skeeme. Nii kulus Vene riigile kuuluval Ilyushin Il-96-300 lennukil tavapärase kolme tunni asemel üheksa, et jõuda Moskvast Šveitsi Baselisse. 

Business Insider vahendab veebilehe Flight Radar andmeid, mille kohaselt pidi Vene lennuk tegema suure tiiru üle Gruusia, Türgi, Vahemere ja Tuneesia, et lõpuks sihtkohta jõuda. Et aga siseneda esmalt Prantsusmaa ja seejärel Šveitsi õhuruumi, sai lennuk diplomaatilise eriloa, kuna pidi tagasi Moskvasse viima hulga Vene diplomaate. 

Viimased tuli koju tuua, kuna nad olid seni esindanud riiki Euroopa Nõukogus. Märtsis aga visati Venemaa ühehäälselt Nõukogust välja - liige oli riik selleks hetkeks olnud 26 aastat. 

Sarnaseid juhtumeid on Vene lennukitega olnud korduvalt. Näiteks pidi Aeroflot veebruaris vahetult pärast invasiooni algust pikendama tavapärast lendu Moskva ja Serbia pealinna Belgradi vahel kolme tunni võrra. Probleeme tekib aga ka Euroopa lennufirmadel - nii oli Finnair sunnitud märtsis lendama lausa üle põhjapooluse, et jõuda lõppsihtkohta Tokyosse - lend pikenes nelja tunni võrra. Loomulikult põhjustavad säärased vahejuhtumid märksa suuremat kütusekulu niigi raskustes lennufirmadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles