Lufthansa jätkab lendude tühistamist

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Lufthansa lennukid Frankfurdi lennuväljal.
Lufthansa lennukid Frankfurdi lennuväljal. Foto: JOHANNES EISELE/Scanpix

Saksa lennundushiid Lufthansa valmistab ette järjekordset personalipuudusest ajendatud lendude tühistamise lainet.

Euroopa suurima lennufirma pressiesindaja sõnul plaanib Lufthansa järgmise nädala osal päevadel tühistada ligikaudu viiendiku oma Frankfurdist ja Münchenist väljuma pidanud lendudest. Eelkõige jäävad ära hilisõhtused väljumised, kirjutab Bloomberg.

Lufthansa teatel on lendude tühistamise eesmärk tagada stabiilne lennuplaan. Täpne ärajäävate lendude arv pole pressiesindaja sõnul veel selgunud.

Lufthansa tühistas juunis kokku 3100 lendu pärast seda, kui ettevõte ei suutnud leida liinide teenindamiseks piisavalt personali. Lendude tühistamised on mõjutanud ka Eesti väljumisi: möödunud esmaspäeval jäi ära esmaspäeva varahommikune lend Tallinn-Frankfurt.

Saksa lennuhiid on töötajate puudust põhjendanud koroonaviirusega, ametiühingud on samas öelnud, et madal palk ja ebameeldivad töötingimused takistavad lennukompaniil uute töötajate värbamist.

Ettevõtte nõukogu liige, Saksa ärijuht Karl-Ludwig Kley (71) on tunnistanud, et probleemid lennunduses on suurimad, mida ta kogu oma karjääri vältel on näinud.

Lufthansa teates eelmisel nädalal, et pakub juulikuus uusi pileteid ainult oma kõige kallimas broneerimisklassis. See samm tõstis isegi kõige odavamate edasi-tagasi lendude hinna Londoni ja Frankfurdi vahel 1000 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles