RONGIREISIJA EBAMUGAVUSED ⟩ Esmaspäevast veab Elron reisijad Pääskülast Keilasse bussidega: ühe peatuse kasutajad olgu eriti tähelepanelikud

Tarbija24
Copy
Elroni reisirong. Pilt on illustreeriv.
Elroni reisirong. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Esmaspäevast, 11. juulist muutub Läänesuuna rongide sõidugraafik, Pääsküla ja Keila vahel teenindatakse reisijaid bussidega. Väiksemad muudatused on ka Tallinna-Aegviidu liinil.

Pääsküla-Keila raudteelõik suletakse raudtee ehitustööde tõttu kuni juuli lõpuni liiklusele, mistõttu tuleb muuta ka rongide liiklusgraafikut, teatas Elron.

Ehitustööde perioodil tuleb Pääsküla ja Keila vahel kasutada asendusbusse, kus kehtivad tavapärased rongipiletid. Elroni müügijuht Ronnie Kongo sõnas, et Tallinna ja Pääsküla vahel hakkavad rongid alates esmaspäevast sõitma isegi sagedamini kui praegu, kuid kõik, kes sõidavad edasi Keila, Paldiski, Turba või Kloogaranna suunas, peavad Pääskülas bussile ümber istuma ning kui sõidetakse Keilast kaugemale, tuleb Keilas uuesti rongile ümber istuda.

«Sama tuleb teha vastavalt Keilas ja Pääskülas, kui sõita Tallinna suunas. Keilast Turba, Paldiski ja Kloogaranna suunas teenindame reisijaid endiselt rongidega, aga oluliselt muutunud sõidugraafiku alusel. Tööajaks Tallinnasse jõudmiseks väljuvad näiteks kõik hommikused rongid Turbast ja Paldiskist varem, sest ümberistumised ja bussisõit lisab oluliselt sõiduaega.

Valingu peatuse kasutajad olgu tähelepanelikud

Elron palub olla tähelepanelik kõigil Valingu peatuse kasutajatel. Sõites Tallinna suunas, peatuvad asendusbussid Valingu rongipeatuse juures parklas, Tallinnast Keila suunas liikudes teevad bussid aga peatuse Tallinna ringteel «Korvi» peatuses ning Valingu rongipeatuse juurde ei sõida.

Ronnie Kongo sõnul on selline lahendus vajalik sõidugraafikus püsimiseks ja ümberistumiste tagamiseks: «Me mõistame, et see lahendus ei ole kõige mugavam, kuid kuna selles piirkonnas on samal ajal ka maantee ehitustööd, siis on suur oht busside hilinemiseks. See lööks segamini kogu läänesuuna rongide ja busside liikluse, kuna enamikel reisidel on vaja kaks korda ümber istuda ning rong ega buss ei saa enne väljuda, kui eelmine on kohale jõudnud ja kõik sõitjad ümber istunud. Mõlemas suunas Valingu rongipeatuse juures peatudes võib tekkida ka olukord, kus väikeses parklas oleks korraga kuni viis bussi ja need lihtsalt ei mahu sinna füüsiliselt ära.»

Kavandatud lahendus Valingu peatuse teenindamiseks tagab parema sõiduplaanis püsimise, sest bussid ei pea tegema kahte vasakpööret tiheda liiklusega maanteel. Samas on vajadusel siiski võimalik väikese ringiga ka Tallinna poolt Valingu peatuse juurde saada. «Busse sõidab tihti ja kui mõnele reisijale «Korvi» peatus ei sobi, saab sõita kõigepealt Keilani ja seal teise, Pääsküla suunas mineva bussi peale minna – sellega saab Valingu rongipeatusesse kohale.»

Aegviidu liinil muudatused

Väiksemad muudatused on ka Aegviidu liinil, kus kõige hilisem rong väljub Tallinnast kell 23:08 senise 22:40 asemel, samuti lisanduvad mõned täiendavad väljumised.

Et olla jooksvalt kursis sõiduplaanimuudatustega, soovitab rongifirma oma kodulehelt tellida teated, mis vastava suuna muudatuste info reisija  e-posti aadressile saadavad.

«Juhime tähelepanu, et asendusbussidega ei ole võimalik jalgrattaid transportida,» teatab Elron.

Ratastooliga reisijatel palub Elron oma reisisoovist teada anda e-posti aadressil abi@elron.ee, et nad saaksid organiseerida madalapõhjalise bussi.

Asendusbusside peatused on tähistatud Elroni värvides siltidega ning nende asukohad koos sõiduplaanimuudatuste infoga on leitavad Elroni kodulehelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles