Warren Buffett suurendab naftasektorisse tehtud panuseid

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Legendaarne investor Warren Buffet.
Legendaarne investor Warren Buffet. Foto: Lucas Jackson/Scanpix Baltics

Warren Buffetti juhitav varahaldusettevõtte Berkshire Hathaway andis teada, et on ostnud veel 9,9 miljonit Occidental Petroleumi aktsiat.

Berkshire maksis kolmapäevast reedeni omandatud aktsiate eest umbes 582 miljonit dollarit. Buffetti ettevõtel on USA naftafirmas nüüd 17,4-protsendiline osalus, mis teeb neist ettevõtte suurima aktsionäri. 

Kokku on Berkshire'il 163,4 miljonit Occidentali väärtpaberit, mis on väärt umbes umbes 9,9 miljardit dollarit. Lisaks on Berkshire'il veel ka ostuõigus 83,9 miljoni Occidentali aktsia ostmiseks viie miljardi dollari eest.

Occidentali aktsia hind on tänavu enam kui kahekordistunud, kuna kasu on lõigatud nii Berkshire’i ostudest kui ka naftahinna tõusust.

Berkshire'i investeeringud naftatootjasse on tekitanud turul ka spekulatsioone, et Buffettil võib olla plaanis Occidental välja osta. Truist Securities'i analüütik Neal Dingmann kirjutas juuni lõpus avaldatud aruandes, et näeb Berkshire'il head võimalust firma üle võtta, lisades, et ost aitaks Berkshire'il enda energiaportfelli mitmekesistada, vahendab Reuters.

Berkshire'i aktsia hind on sel aastal langenud 8 protsenti, samas kui börsiindeks S&P 500 on kukkunud 20 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles