Google asub hävitama kasutajate abordikliinikute külastusinfot (1)

PM Majandus
Copy
Google.
Google. Foto: CHARLES PLATIAU/Scanpix

Google asub kustutama kasutajate asukohaandmeid pärast abordikliinikute või muude tundlike kohtade külastamist, teatas tehnoloogiagigant reedeses postituses.

Google teatas andmete kustutamisest nädal pärast seda, kui USA ülemkohus tühistas nn Roe versus Wade kohtuotsuse, mille järel saavad osariigid asuda taas aborte keelustama. Politico teatel plaanib enam kui tosin osariiki võimalust kasutada, mistõttu võib teenuse osutajaid ja abordi tegijad ähvardada kriminaalkaristus.

Google, kel on miljardite kasutajate kohta hulgaliselt intiimset teavet, on sattunud sündmuste keskpunkti põhjusel, kuna levib kartus, et Google'i otsingu- ja asukohaandmeid võidakse hakata kasutama süütõendina.

Google ei öelnud reedeses postituses, kuidas ta reageeriks õiguskaitseorganite säärastele taotlustele, kuid kordas üle, et ettevõte ei anna kasutajate andmeid välja kergekäeliselt.

«Oleme jätkuvalt pühendunud oma kasutajate kaitsmisele valitsuse sobimatute päringute eest ja jätkame vastuseisu teabenõuetele, mis on liiga ulatuslikud või muul viisil õiguslikult taunitavad,» kirjutas Google'i asepresient Jen Fitzpatrick Google'i ajaveebis.

Lisaks abordikliinikutele kustutab Google kasutajate andmed edaspidi automaatselt ka pärast viljakuskliinikute, perevägivalla varjupaikade, võõrutuskeskuste ja muude tundlike kohtade külastamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles