Moskva: Ungari Paksi teise tuumajaama ehitus võib alata septembris

Copy
Ungaris asuva Paksi tuumaelektrijaama neljanda reaktoriploki reaktorisaal.
Ungaris asuva Paksi tuumaelektrijaama neljanda reaktoriploki reaktorisaal. Foto: Laszlo Balogh

Ungari välisminister Péter Szijjártó ütles, et Venemaa riigikorporatsiooni Rosatomiga arendatava ühisprojekti tuumajaama Paks-2 ehitustööd võivad alata juba 2022. aasta septembris, vahendab Bloomberg.

Minister lisas, et valitsus töötab selle nimel, et saada riigi tuumaenergiaametilt puuduvad load, mis võimaldavad tegelikul ehitusfaasil edasi minna.

Märgitakse, et 2030. aastaks on kavas kasutusele võtta kaks uut TEJ-plokki, mis tõstavad jaama võimsuse praeguselt kahelt tuhandelt MW-lt 4,4 tuhande MW-ni.

Szijjártó kõneles Istanbulis pärast kohtumist Rosatomi juhi Aleksei Lihhatšoviga.

Samal ajal teatas Rosatom, et Ungaris asuva Paks-2 tuumaelektrijaama ehituse algus on kavandatud septembrisse. «Praegu käivad objektil ehitus- ja paigaldusbaasi objektide rajamine ning ettevalmistavad pinnasetööd. Septembrini on plaanis üle minna otsese ehituse järku,» seisis ettevõtte teates.

Projekti enda veebilehe sõnumis märgiti, et osapooled selgitasid kõik projekti elluviimise alustamiseks vajalikud küsimused. Ungari reguleeriv asutus peab enne ehituse alustamist välja andma veel neli kehtivat litsentsi.

«Kui kõik läheb vastavalt saavutatud kokkulepetele, on investeeringute üleviimine projekti teise etappi üsna reaalne,» ütles Szijjarto teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles