HULL HINNATÕUS ⟩ Eurostat: Euroopas niigi rekordiline Eesti inflatsioon kiirenes juunis veelgi (13)

BNS
Copy
Tühi rahakott. Pilt on illustratiivne.
Tühi rahakott. Pilt on illustratiivne. Foto: Thomas Trutschel/photothek.net, via www.imago-images.de

Euroalal kiirenes aastainflatsioon Eurostati kiirhinnangu järgi juunis maikuu 8,1 protsendilt 8,6 protsendini; Eestis kiirenes inflatsioon aga eelduslikult 20,1 protsendilt 22 protsendini, mis oli jätkuvalt ka euroala suurim kasv.

Eesti hinnakasvule järgnes Leedu, kus esialgsetel andmetel kiirenes inflatsioon maikuu 18,5 protsendilt juunis 20,5 protsendini. Eestile ja Leedule järgnesid Läti 19-protsendise ja Slovakkia 12,5-protsendise hinnakasvuga.

Nendest euroala liikmesriikidest, mille kohta on Eurostatil andmed, oli inflatsioon juunis 6,1 protsendiga aeglaseim Maltal, järgnesid 6,5 protsendiga Prantsusmaa ja 8,1 protsendiga Soome.

Euroala inflatsiooni kiirenemisse panustasid juunis enim 41,9-protsendise kasvuga energiahinnad. Järgnesid 8,9 protsendiga toidu-, joogi- ja tubakakaubad, 4,3 protsendiga tööstuskaubad ning 3,4 protsendiga teenused.

Euroopa Keskpank (ECB) on seadnud uueks sümmeetriliseks inflatsioonieesmärgiks 2 protsenti keskpikas plaanis. Varem oli see veidi alla 2 protsendi.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles