VIDEO Klaipedasse jõudis septembri Eesti gaasivaru (1)

PM Majandus
Copy

Eile õhtul toimetas Norra gaasitanker Arctic Princess Leedu Klaipeda sadamasse Eesti Gaasi ostetud järgmise veeldatud maagaasi (LNG) tarne. Tegemist on juba kolmanda suure gaasitarnega, mis tagab klientide gaasivarustuse septembri lõpuni.

«Eesti Gaasi kliendid võivad olla rahulikud – oleme aktiivselt tegelenud uute LNG tarneahelate ja tarnekindluse loomisega. Täna töötame sügistalviste koguste kallal ning sarnaselt kogu gaasituru ja klientidega ootame Paldiski LNG-terminali valmimist,» lausus Eesti Gaasi juhatuse esimees Margus Kaasik.

«Gaasiturg teeb praegu ennaktempos LNG-pööret – riigid toetavad terminalide ehitamist ja müüjad otsivad uusi pikaajalisi tarnijaid. LNG-pööre on täiesti tehtav ning gaas jääb taastuvenergia parimaks partneriks, nagu Euroopa Liit seda ka ametlikult käsitleb,» märkis Kaasik.

Sarnaselt mai ja juuni alguse tarnetega ostis Eesti Gaas LNGd koostöös Poola riikliku gaasi- ja energiaettevõttega PGNiG. Järgnevatel päevadel punkerdatakse LNG Independence ujuvterminali, edasi liigub gaas Leedu ja Läti torustike kaudu Eestisse. Norra lipu all sõitev, 2006. aastal valminud Arctic Princess on 288 meetri pikkune ja 49 meetri laiune.

Eesti Gaas alustas Leedu Klaipeda LNG väiketerminali kasutamist 2017. aastal, 2019. aastal sõlmiti leping Klaipedos Naftaga, misjärel alustati Klaipeda Independence ujuvterminali kaudu LNG ostmist ja maagaasivõrku suunamist. 

Eesti Gaas pakub klientidele maagaasi nii torugaasi, surumaagaasi (CNG) kui veeldatud maagaasi (LNG) kujul ning haldab riigi suurimat gaasivõrku. Ettevõte arendab aktiivselt taastuvenergiaportfelli, müües ja tootes päikeseenergiat ja rohegaasi (biometaani). Eesti Gaas tegutseb Soomes, Lätis, Leedus ja Poolas Elengeri kaubamärgi all. Kontsernil on 50 000 klienti ja 240 töötajat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles