MKM saab uue asekantsleri

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Tulevane ehituse asekantsler Ivo Jaanisoo.
Tulevane ehituse asekantsler Ivo Jaanisoo. Foto: Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium

Majandus- ja taristuministri kohuseid täitev justiitsminister Maris Lauri nimetas käskkirjaga ametisse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) uue ehitusala asekantsleri Ivo Jaanisoo. Jaanisoo asub tööle augusti lõpus.

MKMi kantsleri asetäitja Ahti Kuninga sõnul ootavad ehitusvaldkonda ees suured väljakutsed. «Hoonete energiatõhusus, renoveerimislaine ning uute tehnoloogiate kasutuselevõtt on vaid osa neist olulistest teemadest,» loetles ta.

Tema sõnul uus asekantsler sisseelamisaega ei vaja, sest vajalikke teadmisi ja kogemusi on ta omandanud nii ministeeriumis kui ka erasektoris.

Jaanisoo sõnul tuleb hinnakasvu ja tarneprobleemide keskel kõige muu kõrval kiirelt valmis ehitada taastuvenergia tootmisüksused, uued energiavõrgud, elektritranspordi taristu ja oluliselt tõsta hoonete renoveerimisaktiivsust. «Minu eesmärk on koos oma meeskonna ja partneritega protsesse kiirendada. Tõhustame kogu ehitise eluringi, alates planeerimisest ja lubade taotlemisest kuni renoveerimise ja ehitusjäätmete taaskasutamiseni,» rääkis Jaanisoo.

Jaanisoo juhtis seni ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonda. Ta on töötanud moodulehituse ettevõttes Kodumaja, arhitektuurifirmas Nobel Arkitekter ning õppinud ehitusjuhtimist Taani ja Rootsi kõrgkoolides.

Jaanisoo võtab seniselt asekantslerilt Jüri Rassilt ameti üle 28. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles