Prisma: ostjad otsivad kuuma talumiseks kergendust endale ja lemmikutele

Tarbija24
Copy
Jäätist sööv mees. Pilt on illustreeriv.
Jäätist sööv mees. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Viimaste päevade ostustatistikat ja klienditagasisidet mõjutab kuum ilm oluliselt – otsitud on kuuma talumist kergendavad tooted nii klientide enda kui lemmikloomade tarbeks.

«Meeldiv on näha, et loomasõbrad ei jäta oma lemmikuid kuumaga hätta – meie hüpermarketitest on praeguste kuumade päevadega juba enamik koerte jahutusmatte ära ostetud, suuri suurusi on veel pakkuda. Samuti on valikus olemas koertele välibasseinid ning suures veekogus ujumise turvalisemaks muutmiseks päästevestid,» selgitab Prisma tööstuskauba sortimendi- ja hankedirektor Tõnis Tomingas.

Tarbekauba seas on populaarsed tooted kõik need, mis kuuma ilma talumist kergendavad – ventilaatorite müük käib hoogsalt ning veespordirõivaste ja tarvikute müük samuti.

Jäätise müük kahekordistus

Toidukauba poolelt toob sortimendi- ja hankedirektor Kaimo Niitaru esile jäätiste müügi kasvu kahekordseks võrreldes juunikuu algusega.

Poole võrra on viimastel kuumadel päevadel kasvanud pudelivee ostmine ning ligi kolmandiku võrra karastusjookide ostmine. Samuti on Niitaru sõnul ostjate selged lemmikud arbuus, puuviljad ja maasikad-mustikad.

«Osa kliente on öelnud, et tulevad avarasse poodi ennast jahutama ja otsivad siit sobiva valmistoidu, sest kodus ei jaksa midagi keeta,» märkis Niitaru. «Kohalikud tootjad on suveperioodiks välja toonud mitmeid kergeid valmistoite – näiteks külmsupid ja suvised salatid. Kergesti saab toidukorra kaetud ka vormiroa või külmutatud pizza soojendamisega,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles