Nokian Reenkat ja Michelin lahkuvad lõpuks Venemaalt (1)

PM Majandus
Copy
Nokian Renkaat rehvid
Nokian Renkaat rehvid Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Soome rehvitootja Nokian Renkaat teatas teisipäeval, et algatab kontrollitud väljumise Venemaa turult, olles juba vähendanud tootmist oma Venemaa rehvitehases pärast Moskva sissetungi Ukrainasse, vahendab Reuters.

 

Teisipäeval tegi sama otsuse ka nende Prantsusmaa konkurent Michelin, kes teatas, et lahkub Venemaalt ja annab oma Venemaa tegevuse üle kohalikule juhtkonnale.

Nokian Renkaat, mis valmistas 80 protsendi ulatuses sõiduautorehve naaberriigis Venemaal, teatas, et kaalub erinevaid väljumisvõimalusi. «Protsessi käigus võetakse arvesse kohalikke töötajaid ja õigusakte,» ütles ettevõte oma avalduses.

Ettevõte on jätkanud oma Soome ja Ameerika Ühendriikide tehaste tootmisvõimsuse suurendamist, ning on otsustanud investeerida täiesti uutesse tehastesse Euroopas.

Aasta alguses teatas ettevõte, et on peatanud investeeringud Venemaa tehasesse ja hakanud peamiste tootegruppide tootmist Venemaalt teistesse tehastesse üle viima. 

«Protsessi raames kannab Nokian Renkaat 2022. aasta teise kvartali käigus maha umbes 300 miljoni eurot, mis on seotud Venemaa varadega,» teatas ettevõte. Võttes arvesse väärtuse langust, moodustasid nende netovarad Venemaal ja Valgevenes mai lõpus ligikaudu 400 miljonit eurot, lisas ettevõte.

Nokian Renkaat on Venemaal tegutsenud alates 2005. aastast. Aastal 2021 moodustas Venemaa ja Aasia ärivaldkond ligikaudu 20% ettevõtte netokäibest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles