Tallinn jõudis ettevõtjasõbralikkuse indeksis kümnendale kohale

BNS
Copy
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: Sander Ilvest

Tallinn on 2022. aasta Emerging Europe’i linnade ettevõtjasõbralikkuse edetabeli targa linna arengu kategoorias teisel kohal ning Ida- ja Kesk-Euroopa riikide edetabelis esikohal välisinvesteeringuid soodustava ärikeskkonna poolest, ent tajutud ettevõtlussõbralikkuse edetabelis jäi koos Bukarestiga kümnendale kohale.

«Tallinn on jätkuvalt püsinud võrreldes teiste Euroopa linnadega nutikate lahenduste juurutamisel esirinnas ja seda eelkõige pikaajalisele panusele innovatsiooniprojektidesse,» ütles Tallinna strateegiakeskuse tulevikulinna büroo juht Toomas Türk pressiteates, tuues näiteks koostöös Tehnopoliga loodud innovatsioonifondi, mis pakub ettevõtetele riskantsete ja uudsete lahenduste jaoks test- ja arenduskeskkonda.

Future of Emerging Europe Awards algatus toimus tänavu viiendat korda. Edetabeli koostas žürii, kuhu kuuluvad ülemaailmse välismaiste otseinvesteeringute eksperdid, asukohavaliku nõustajad ja asukohaanalüütikud, kellelt küsiti arvamust 100 Euroopa linna kohta. Ettevõtlussõbralike linnade tajumise indeks keskendub 23 Ida- ja Kesk-Euroopa ning Kaukaasia riigi pealinnadele ja linnadele, kus elab üle 200 000 elaniku.

Tajutud ettevõtlussõbralikkuse edetabelis on tänavu esikohal Tšehhi pealinn Praha. Rumeenia Transilvaania piirkonna keskus Cluj-Napoca on targa linna arengu poolest esikohal ja Tallinn selles kategoorias teine. Varssavi on esikohal infrastruktuuri ja ühenduvuse poolest ning Poola lääneosa linn Poznań kohaliku omavalitsuse toetuste poolest. Ungari pealinnal Budapestil on piirkonna tugevaim kaubamärk, Serbia pealinnal Belgradil on indeksi järgi suurim majanduslik potentsiaal, Poola suuruselt kolmandal linnal Łódźil parim ärikliima ja Ukraina pealinnal Kiievil parim talendipotentsiaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles