Tööandjad on tulumaksuvaba miinimumi tõstmisega rahul

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Tööandjate keskliidu tegevjuht Arto Aas.
Tööandjate keskliidu tegevjuht Arto Aas. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees / Scanpix

Tööandjate keskliidu tegevjuhi Arto Aasa meelest on loodava koalitsiooni plaan tõsta tulumaksuvaba miinimum seniselt 500 eurolt 654 euroni kuus küll riigieelarvele suur kulu, kuid suures plaanis mõistlik, kui valitsusel on selleks raha olemas.

«Ma arvan, et see on paras. Eks ta on kindlasti väga suur kulu - minu teada 85 miljonit või midagi sellist -, aga kindlasti leevendab madalapalgaliste olukorda ja nende maksukoormust. Ei ole ka vinti üle keeratud,» rääkis Aas.

Tööandjaid otsus tema sõnul otseselt ei mõjuta, kuid kuna palgaskaala alumises otsas olevate inimeste sissetulekud suurenevad, võib see aidata võtta praeguses inflatsioonilises keskkonnas maha palgasurvet. «Selles mõttes tööandjad võivad nagu kiita. Inimesi huvitav ikka netosumma - tänu maksumuudatusele reaalsed sissetulekud kasvavad, see on kindlasti väga positiivne,» rääkis ta. 

Aasa sõnul tõuseb ka riiklik alampalk tõenäoliselt järgmise aasta jaanuaris ning suve lõpus alustatakse sel teemal tööandjate poolt ametiühingutega ka läbirääkimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles