Riik annab korteriühistutele päikespaneelide jaoks viis miljonit eurot

Copy
Päikesepaneelid. Foto on illustreeriv.
Päikesepaneelid. Foto on illustreeriv. Foto: Ben Stansall

EASi ja KredExi ühendasutus hakkab alates 11. juulist toetama korteriühistute päikesepaneelide ostu ja paigaldust. Toetuseks jagatakse 5 miljonit eurot ja taotlusvoor on avatud, kuniks raha jätkub.

«Praeguste energiahindade juures on väga oluline, et kõik otsiksid võimalusi energiasäästuks ning jätkusuutlikuks energiakasutuseks. Riik aitab majapidamisi uue toetusega,» sõnas majandus- ja taristuministri ülesandeid täitev Maris Lauri.

KredExi ja EASi ühendasutuse eluaseme- ja energiatõhususe osakonna juhi Triin Reinsalu sõnul on viimastel aastatel hoogustunud korteriühistute hulk, kes kodumaja korrastades katustele päikesepargi rajavad. Nüüd on riik loonud ühistutele täiendava võimaluse panustada oma kodu energiatõhususse.

Toetuse määr on 30 protsenti, kui paneelidega kompenseeritakse vaid elamu üldelektri tarbimist.

Juhul, kui kompenseeritakse ka korterite tarbimist või kui paneelid integreeritakse katuse või fassaadi kattematerjalidesse ning paigaldatakse ka salvestusseade, on toetuse määr 40 protsenti.

Suurim toetussumma taotleja kohta on 150 000 eurot.

Toetust saavad korterelamud, mis on kasutusele võetud enne 2000. aastat ning milles on kolm või enam korteriomandit. Toetuse saamiseks peab korterelamu olema kantud ehitisregistrisse.

Enne taotluse esitamist ei tohi tegevustega alustada ega teha selleks ettemaksu.

Korterelamute terviklikuks rekonstrueerimiseks saab toetust taas taotleda aasta lõpus. Väikeelamute omanikel on endiselt võimalik päikesepaneelide paigaldamiseks kasutada KredExi väikeelamute rekonstrueerimistoetust.

Rohkem infot korterelamute päikesepaneelide toetuse kohta leiab: www.kredex.ee/paikesepaneelid 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles