Taavet Hinrikus ja Sten Tamkivi asutasid veerandmiljardilise riskikapitalifondi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Sten Tamkivi esinemas Postimehe ja advokaadibüroo Tark majanduskonverentsil.
Sten Tamkivi esinemas Postimehe ja advokaadibüroo Tark majanduskonverentsil. Foto: Sander Ilvest

Eesti tuntuimad riskikapitaliinvestorid Taavet Hinrikus (pildil) ja Sten Tamkivi lõid üleeuroopalise investeerimisplatvormi Plural, mille investeeringuteks kaasati 250 miljonit eurot.

Varajase staadiumi riskikapitalifondil on lisaks kahele eestlasele veel kaks asutajat. Ian Hogart on kaas­asutaja kontserdiinfot pakkuvas idufirmas Songkick, mille omandas 2017. aastal muusikatööstusgigant Warner Music Group, ning Khaled Heliou oli neli aastat Saksamaa videomängude arendaja Bigpoint tegevjuht.

Sten Tamkivi sõnul on fondi eesmärgiks hakata skaleerima ehk suureks tegema investeerimisviisi, kus investorid, kes on ise ettevõtteid ehitanud, investeerivad järgmise laine ettevõtetesse.

«See on fenomen, mis on toiminud hästi Eestis. Kõik need, kes olid Skype’is, asutasid järgmised Wise’id ja Pipedrive’id ja siis edasi firmad, mis sealt tulevad. Ettevõtjad annavad järgmise põlve ettevõtetele nõu ja kapitali,» selgitas Sten Tamkivi. «Tahaks teha sama asja üleeuroopaliselt ja suuremalt, kui siiani tehtud on,» lisas ta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles