Jaapani ametnikud ja ettevõtted on Internet Exploreri sulgemise tõttu paanikas

PM Majandus
Copy
Internet Exploreri logo.
Internet Exploreri logo. Foto: imago/Levine-Roberts

Microsoft jättis hüvasti Internet Exploreriga, tekitades paanikat paljudes Jaapani ettevõtetes ja valitsusasutustes, kes ootasid oma veebisaitide uuendamisega viimase hetkeni.

Microsoft jättis 16. juunil hüvasti Internet Exploreriga pärast 27 aasta pikkust kasutusaega, tekitades paanikat paljudes Jaapani ettevõtetes ja valitsusasutustes, kes ootasid oma veebilehtede uuendamisega viimase hetkeni, kirjutab Financial Times.

Alates aprillist on Tokyos asuv tarkvaraarendaja Computer Engineering & Consulting (CEC) saanud hulganisti abitaotlusi. Nende klientide hulka kuuluvad peamiselt valitsusasutused, finantsasutused ning tootmis- ja logistikafirmad, kes kasutavad veebisaite, mis ühilduvad ainult Internet Exploreriga.

«Nad on juba pikka aega olnud sulgemisest teadlikud, kuid nad on ilmselt meetmete võtmist edasi lükanud,» ütles üks CECi ametnik, kes eeldab, et kaos nende klientide seas, kes viivitasid, kestab «mitu kuud».

Infotehnoloogia teenusepakkuja Keyman's Net märtsis läbi viidud uuring näitas, et suur osa Jaapani organisatsioonidest toetub Internet Explorerile, kusjuures 49 protsenti vastanutest ütles, et nad kasutavad seda brauserit tööl.

Nende sõnul kasutasid nad brauserit töötajate kohaloleku haldamiseks, kulude arveldamiseks ja muudeks asutusesisesteks töödeks. Mõnel juhul ei olnud neil muud valikut kui kasutada Internet Explorerit, kuna seda kasutasid nende klientide süsteemid. Rohkem kui 20 protsenti neist vastanutest ei teadnud või ei olnud välja mõelnud, kuidas pärast Internet Exploreri pensionile minekut teistele brauseritele üle minna.

Valitsusasutused on eriti aeglaselt reageerinud. Riigihankeid ja pakkumismenetlusi käsitlev infoportaal vahetas 16. juunil oma poolt soovitatud brauserid Microsofti uue Edge'i ja Google Chrome'i vastu. Kuid Jaapani pensioniteenistuse jaoks tuleb veebipõhiseid taotlusi käsitlevaid teateid vaadata Edge'i Internet Exploreri režiimis. Valitsuse poolt toetatud erakoolide vastastikuse abistamise ettevõtte veebisaidil on endiselt ainsa soovitatava brauserina märgitud Internet Explorer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles