Ühendkuningriiki tabas nädala jooksul kolmas raudteestreik

Copy
Raudteestreik Londoni Eustoni raudteejaamas.
Raudteestreik Londoni Eustoni raudteejaamas. Foto: Sarah Collier

Suurbritannia raudteesüsteem jäi laupäeval taas praktiliselt seisma, kuna ametiühingud korraldasid nädala jooksul juba kolmanda tööseisaku osana viimaste aastakümnete suurimast streigilainest.

Kümned tuhanded raudteetöölised streigivad palga ja parema tööohutuse nimel, rikkudes juba teisipäeval ja neljapäeval peetud töösesisaku järel nüüd ka paljude inimeste nädalavahetuseks tehtud plaanud.

Töötab vaid umbes viiendik reisijateveo teenustest, misjuures läksid rongid hulga hiljem liikvele ja kell 18.30 õhtul nad juba lõpetavad.

Raudteetööliste ametiühingu RMT teatel on streik hädavajalik, kuna palgad ei ole pidanud sammu viimase 40 aasta kiireima hinnakasvuga, mis endiselt hoogu kogub.

Samuti nõutakse sundkoondamiste võimaluse tühistamist.

Rongijaamad on kogu Suurbritannias pea tühjad, sest juba kolmandat päeva kestnud üleriigiline streik on miljonite inimeste nädalavahetuse plaane seganud.
Rongijaamad on kogu Suurbritannias pea tühjad, sest juba kolmandat päeva kestnud üleriigiline streik on miljonite inimeste nädalavahetuse plaane seganud. Foto: MATT DUNHAM

RMT peasekretär Mick Lynch ütles, et ametiühinguliikmed «seisavad kõigi töötavate inimeste eest, kes soovivad saada palka ja teatud tööohutuskindlust».

«Kaasaegses majanduses peavad töötajad saama oma töö eest korralikku tasu, neil peavad olema head tingimused ja nad peavad olema kindlad, et nende tööd ei võeta neilt ära,» rääkis ta.

Suurbritannia kannatab kasvava inflatsiooni ja pidurduva majanduskasvu all, mis avaldub ka teistes sektorites ning meenutab 1970. aastaid. Toona tekkinud kõrge inflatsiooni ja madala tarbijanõudlusega olukorda nimetatakse stagflatsiooniks.

Network Raili tegevjuht Andrew Haines ütles, et streik on tarbetu ja enneaegne ning selle all kannatavad reisijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles