USA aktsiad lõpetasid nädala börsiralliga

PM Majandus
Copy
New Yorgi börsil töötavad kauplejad.
New Yorgi börsil töötavad kauplejad. Foto: Richard Drew

Wall Street pikendas reedel oma hiljutist rallit, kuna hirmud Föderaalreservi agressiivse intressimäärade tõstmise kava ees on vähenemas.

Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 823 punkti ehk 2,7 protsenti kõrgemal. S&P 500 tõusis samas 3,1 protsenti ja Nasdaq 3,3 protsenti. Nädala kokkuvõttes kerkisid Dow, S&P 500 ja Nasdaq vastavalt 5,4, 6,45 ja 7,5 protsenti.

USA Föderaalreservi esimees Jerome Powell tõi kolmapäeval turule positiivsema meeleolu, kui ta ütles kongressile, et Föderaalreserv jälgib, kas majanduskasv ja inflatsioon aeglustuvad, millisel juhul intressimäärade tõstmise tempo aeglustub. Keskpanga agressiivne intressimäärade tõstmise kava on põhjustanud turgudel närvilisuse, kuna kardetakse majanduslangust, mis on kukutanud S&P 500 indeksi kõigi aegade kõrgeimast tasemest umbes 20 protsenti madalamale, kinnitades karuturu määratlust.

Reedel tulid välja mõned mõõdukamad andmed. Michigani ülikooli tarbijausaldusindeks oli 50, mis on madalam kui eelmine tulemus ja tunduvalt madalam kui aprillis, kui see oli üle 60. Alates sellest ajast on indeks pidevalt langenud, kuna tarbijad on üha vähem veendunud oma kulutusvõimelisuses püsivalt kõrge inflatsiooni tingimustes.

Uute kodude müügiandmed jõudsid samuti avalikkuse ette. Mais toimus 696 000 müüki ja kuigi see on veidi kõrgem kui aprillis, on see siiski palju madalam kui jaanuaris registreeritud 811 000. Üldiselt on uute elamute müük sel aastal langenud, kuna hüpoteeklaenude intressimäärad on tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles