Toyota kutsub ratta lahtitulemise ohu tõttu tagasi 2700 linnamaasturit

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Toyota.
Toyota. Foto: Eugene Hoshiko/Scanpix

Autotootja Toyota teatas neljapäeval, et kutsub maailmaturgudelt tagasi enda esimesed 2700 masstoodetud elektriautot, kuna nende rattad võivad lahti tulla, vahendab Reuters.

Maailma suurim autotootja esitas linnamaasturite bZ4X tagasikutsumise teate Jaapani transpordiministeeriumile. 2700 sõidukist 2200 olid ette nähtud Euroopasse, 260 USAsse, 10 Kanadasse ja 110 Jaapanisse, teatas ettevõte.

Jaapani ohutuskontrolöri teatel võivad järsud pöörded ja äkiline pidurdamine põhjustada rummupoltide lõdvenemist, mis suurendab ohtu rataste lahtitulemiseks. Jaapani liiklusohutuse eest vastutav asutus lisas, et nad ei ole teadlikud ühestki defektiga seotud liiklusõnnetusest, kuid soovitavad autojuhtidel lõpetada sõiduki kasutamine kuni probleemi lahendamiseni.

Toyota bZ4X Los Angelese autonäitusel.
Toyota bZ4X Los Angelese autonäitusel. Foto: MIKE BLAKE

Ka Subaru teatas neljapäeval, et kutsub samal põhjusel ülemaailmselt tagasi umbes 2600 Solterra elektrimaasturit, mis töötati välja koos Toyotaga.

«Vabandame siiralt põhjustatud ebamugavuste pärast,» kirjutas Toyota oma veebisaidil. «Oleksime selle vea esimesel võimalusel parandanud, kuid uurime üksikasju.»

Toyota pressiesindaja ütles, et tagasi ei kutsuta kõiki elektrilisi linnamaastureid, kuid ei täpsustanud, mitu ühikut bZ4Xi ollakse kokku toodetud.

Tagasikutsumine toimus vähem kui kaks kuud pärast seda, kui Toyota, suhteliselt hiline elektrisõidukite turule tulija, tõi siseturule elektrilise linnamaasturi bZ4X.

Mõned Lääne investorid ja keskkonnaorganisatsioonid on autotootjat ka kritiseerinud aeglase ülemineku eest elektriautodele. Ettevõte on korduvalt kriitikat pareerinud väitega, et neil on vaja pakkuda mitmesuguseid jõuülekandeid, mis sobiksid erinevatele turgudele ja klientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles