Annus: keegi andis kapole korralduse Merkot ja Rahvaliitu süüdistada

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus.
Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus. Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtja Toomas Annus ütles kohtus maadevahetuse protsessi lõppsõnas, et keegi andis kapole korralduse Merkot ja Rahvaliitu maadevahetuses süüdistada.

Annus viitas sellele, et maadevahetuse kohtutoimikud on enne süüdistuse esitamist ümber nummerdatud.

«Tegelikult kapo esimeses kohtutoimikute versioonis Merkot ega Rahvaliidu ministreid ei olnud, keegi on andnud selle korralduse hiljem,» ütles Annus.

«Ma ei suuda eristada, kas meelega või kogemata, aga kapo tegevusest informeeritud isikud on püüdnud mulle märku anda, et maadevahetuse süüasja toimikud läksid esmalt prokuratuuri Merko ja Reiljanita, aga prokuratuur andis korralduse süüasja muuta,» lausus Annus.

Annus lisas, et ta ei oska öelda, kas sedalaadi infot levitatakse kapo tegevuse meelega või kogemata. «Aga süüdistuse esitamine venis poolteist aastat ja see aeg läks toimikute uuesti köitmise peale,» ütles Annus.

Merko suuromanik Toomas Annus on kohtu all altkäemaksu andmise eest endistele Rahvaliidu ministreile Villu Reiljanile ja Ester Tuiksoole ning endisele maa-ameti juhile Kalev Kangurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles