A. Le Coq ostis õuneveini tegemiseks poole Karksi õlletehasest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coq ostis õuneveini tegemiseks poole Karksi õlletehasest.
A. Le Coq ostis õuneveini tegemiseks poole Karksi õlletehasest. Foto: Henn Soodla

28. veebruaril allkirjastasid A. Le Coq ning AS Karme lepingu, mille kohaselt kuulub 49 protsenti tehase aktsiatest A. Le Coqile. Tehase juhtimises muudatusi ei toimu. 

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on üheks peamiseks osaluse ostu põhjuseks vajadus leida sobilikud võimalused ja vahendid õunaveini tootmiseks, mida kasutatakse siidrite ja long drink’ide valmistamisel.

«Veinibaasil valmistatud jookide mahud – nii siidrite kui long drink’ide osas – on viimastel aastatel tänu ekspordile tuntavalt kasvanud ning see on tekitanud vajaduse oluliselt suuremas mahus õunaveini järele,» ütles Noop. «Näeme veinitootmisel perspektiivi ning osaluse ostmisega saame ära kasutada Karksi tehase seadmeid ja ruume, kus veini ise tootma hakata,» lisas ta.

Sõlmitava lepinguga ei kaasne olulisi muutusi õlletootmises ning tehases jätkatakse endiselt Karksi õllede pruulimisega.

Tulenevalt pooltevahelisele konfidentsiaalsuskokkuleppele ei avalikustata lepingu ostu-müügi hinda.

Karksi õlletehast jääb juhtima Ivo Kikas, kes on ettevõtte eesotsas olnud juba üheksa aastat. A. Le Coq on ettevõtte vähemusosanik ning Tarmo Noop hakkab kuuluma ettevõtte nõukogusse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles