USA aktsiad taastuvad S&P 500 viimaste aastate halvimast nädalast

PM Majandus
Copy
Wall Streeti pull.
Wall Streeti pull. Foto: CARLO ALLEGRI

USA aktsiaturg kerkis teisipäeval pärast eelmise nädala kukkumist, mil ükski uudis ei osutunud heaks uudiseks. Turud loodavad, et see jääb selja taha ning ralli kestab.

Õhtuks oli Dow Jonesi tööstusindeks tõusnud 748,10 punkti ehk 2,5 protsenti, samas kui S&P 500 tõusis 2,81 protsenti ja Nasdaq 2,9 protsenti. See tuleb pärast majandusuudiste poolest vaikset nädalavahetust, kirjutab finantsleht Barron's.

Uudiste puudumine nädalavahetusel on teretulnud investoritele, kes jälgisid eelmisel nädalal aktsiate järsku odavnemist. Kõik kolm peamist indeksit langesid vähemalt 4 protsenti, kuna Föderaalreserv avalikustas agressiivsema intressimäärade tõstmise plaani. See tekitas hirmu, et intressimäärade tõstmine, mille eesmärk on ohjeldada endiselt kõrget inflatsiooni, viib USA majanduse majanduslangusesse või toob vähemalt kaasa majanduskasvu aeglustumise.

Selle tulemusel paistab aktsiaturg investoritel ülemüüduna, mis võimaldas teisipäevase põrke. 22V Researchi andmetel oli enne teisipäevast kauplemispäeva enam kui 90 protsenti S&P 500 aktsiatest allpool oma 50 päeva libisevat keskmist, mis tähendab, et osa aktsiatest kauples allpool hiljutist hinnatrendi. See ajendab investoreid ostma paljude firmade aktsiaid, millel võib olla helge tulevik, hoolimata lähiaja teguritest, mis ohustavad ettevõtte kasumit ja hinnasihte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles