Saksamaa ei toeta ELi kava keelata sisepõlemismootoriga autod

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Saksa rahandusminister Christian Lindner.
Saksa rahandusminister Christian Lindner. Foto: JULIEN WARNAND

Euroopa Liit kavatseb keelata uute sisepõlemismootoriga autode müügi alates 2035. aastast. Seda kava ei toeta Saksa rahandusminister Christian Lindner.

 

Lindner ütles teisipäeval Berliinis tööstuspäeval, et maailmas on piirkondi, kus elektrilist mobiilsust ei ole võimalik järgmistel aastakümnetel rakendada, kirjutab Der Spiegel.

Kui uute sisepõlemismootoriga autode registreerimine keelatakse, siis ei arendata seda tehnoloogiat ka edasi, vähemalt mitte Euroopas ja Saksamaal, sõnas Lindner. Sellest tulenevalt peab ta otsust sisepõlemismootori de facto keelustamise kohta valeks.

Rohelised pooldavad registreerimiskeeldu

Lindner ja erakonnakaaslasest transpordiminister Volker Wissing olid juba varem selgeks teinud, et lükkavad tagasi sisepõlemismootorite keelustamise. Koalitsioonis on selle üle siiski vaidlusi. Rohelisest keskkonnaministri Steffi Lemke pressiesindaja ütles, et Saksamaa valitsus toetab täielikult komisjoni ja Euroopa Parlamendi ettepanekut. Nüüd on lahtine, kuidas Saksamaa ELis hääletab.

ELi parlament soovib keelata uute sisepõlemismootoriga autode müügi alates 2035. aastast. Parlamendiliikmete enamus hääletas selle poolt, et järgmise kümnendi keskpaigast alates peaks tootjatel olema lubatud turustada ainult selliseid autosid ja kaubikuid, mis ei tekita kliimakahjulikke kasvuhoonegaase.

Enne määruse jõustumist peab parlament siiski veel ELi liikmesriikidega selle läbi rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles