Saku õllemüük tegi viimaste aastate rekordi

PM Majandus
Copy
Tootmine Saku õlletehases.
Tootmine Saku õlletehases. Foto: Erakogu/ Saku õlletehas

Soe suvi ja eksport tõukasid mullu tagant Saku Õlletehase viimaste aastate tugevaimat majandustulemust.

Saku Õlletehase 2021. aasta auditeeritud müügikäive ulatus 69,35 miljoni ning puhaskasum 8,1 miljoni euroni – tegu on ettevõtte viimaste aastate tugevaima tulemusega­, mida tõukasid tagant nii kodumaine jaeturg kui ka tuntav ekspordikasv.

Võrreldes 2020. aastaga kasvatas Saku Õlletehas müügikäivet 6,7 protsenti ja puhaskasumit 19 protsenti.

«Nii müügikäibe kui kasumi poolest oli 2021. aasta Saku Õlletehasele viimase seitsme aasta tugevaim ning olime aasta kokkuvõttes kodumaise joogituru liider nii õlle kui siidri kategoorias,» lausus Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms. «Eesti õlleturg kasvas jaekaubanduses ligi kuus protsenti, millesse panustasid soe ja pikk suvi ja kahanenud ostud Läti piirilt.»

Teine oluline kasvutegur oli eksport. «Meie ekspordikäibe kasv oli viis protsenti ja ekspordiks müüdud jookide kogus kasvas 13 protsenti. Sealjuures Saku Õlletehase enda brändide ekspordikäive kasvas aastaga 2,5 korda,» sõnas Härms.

Samas oli Sakul ka väljakutseid, alates Covid-19 piirangutest ja nende mõjust toitlustus- ja meelelahutussektorile kuni tarneahela mullistuste ja sisendhindade kasvuni.

«Nii nagu kogu ühiskond, pidime ka meie arvestama kiiresti muutuvate oludega ja oma tegevust vastavalt kohandama,» rääkis Härms. «Kohanduma peame ka tänavu – ennekõike üldise hinnasurve tõttu, millele aasta alguses lisandusid Venemaa agressioonist tingitud väljakutsed tarneahelates.»

Saku Õlletehase 2021. aasta investeeringute maht oli ligikaudu 3,7 miljonit eurot (2020. aastal 2,5 miljonit). Suuremad investeeringud tehti tootmisseadmetesse ja müügitegevust toetavasse põhivarasse – vastavalt ligikaudu 2 ja 0,5 miljonit eurot.

Saku Õlletehase keskmine töötajate arv oli mullu 292, tööjõukulud kasvasid võrreldes aasta varasemaga ligikaudu seitse protsenti ning ulatusid 10 miljoni euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles