Nõo Lihatööstuse hinnangul söövad eestlased suvel keskmiselt 2500 tonni liha nädalas, kuid jaaninädalal suisa kaks korda rohkem.
Eestlaste lihahimul ei ole piire ja jaaninädalal see lausa kahekordistub
Põneva tendentsina on täheldada, et tarbijad valivad linnuliha asemel taas pigem sealihast valmistatud grilltooted.
«Suvetoodete kogumahust suurima osa moodustavad erinevad šašlõkid, kuid meie tooteportfellis näitavad kiiret müügikasvu ka grillvorstid,» tõdes Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Juuni kolmel esimesel nädalal olid ettevõtte populaarsemad tooted Kodune šašlõkk sealihast, Armeenia šašlõkk ja Jäägri grillvorstid.
Kruustüki sõnul vaatavad eestlased pühade ajal eelkõige traditsiooniliste maitsete poole.
«Uusi tooteid proovitakse üldjuhul siis, kui need müügile jõuavad või pärast suve keskpaika, kui on juba nii palju grillitud, et otsitakse tavapärasele vaheldust,» selgitas ta.