Paljassaare kliimaneutraalse linnaosa arendus sai suure rahasüsti

PM Majandus
Copy
Selline võiks tulevikus välja näha Paljassaarel asuv Hundipea sadam ning selle ümbrusesse kavandatav terviklik töö- ja elukeskkond.
Selline võiks tulevikus välja näha Paljassaarel asuv Hundipea sadam ning selle ümbrusesse kavandatav terviklik töö- ja elukeskkond. Foto: Wolfscape

Ettevõtja Heiti Hääle enamusosalusega Seaside Development sai Paljassaare sadamapiirkonna arendusprojektiks Bigbankilt 18 miljonit eurot.

«See on puhas tulevikuprojekt, mis esmalt eeldab uue detailplaneeringu valmimist. Samas on Paljassaare vaieldamatult Tallinna üks kõige perspektiivsemaid piirkondi,» ütles Heiti Hääl, kelle hinnangul võtab ainuüksi detailplaneeringuni jõudmine 5–7 aastat.

«Suur plaan on Paljassaare sadamaalale rajada Eesti esimene kliimaneutraalne linnaosa,» rääkis Hääl. Tema sõnul on tegemist loogilise jätkuga Kalamaja, Patarei piirkonna ja Noblessneri väljaarendamisele.

«Nii mastaapse projekti varase faasi finantseerimine on omal moel Bigbanki panus kogu piirkonna muutmisel väärtuslikuks elukeskkonnaks,» ütles Bigbanki ettevõtete panganduse üksuse juht Aimar Roosalu.

Seaside Developemendi ja partnerite arendatav Hundipea piirkond on Põhja-Tallinna üks suuremaid tööstusalasid, mis muutub lähitulevikus Baltimaade suurimaks kliimaneutraalseks rajooniks. Hundipeast saab nüüdisaja tehnoloogiate kasutuse, sidusa kogukonna ja kestliku linnaruumi näidis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles