Venemaalt enam viina ja kalamarja tuua ei tohi

Copy
Seni võis igaüks tuua Venemaalt 125 grammi kaaviari ja liitri viina kuus.
Seni võis igaüks tuua Venemaalt 125 grammi kaaviari ja liitri viina kuus. Foto: ALEXANDER NEMENOV

Täielik loetelu kaubakoodide ja nimetustega on ameti kodulehel. Erilist tähelepanu tuleb MTA teatel pöörata alkoholile, mille alkoholisisaldus on alla 80 protsendi, nagu näiteks viin, džinn, liköörid, vein, õlu ja muu lahja alkohol. Peale alkoholi on keelatud importida ka mööblit, puitu, puidutooteid, väetisi ja muid kaupu, mida eraisikud toovad Venemaalt praegu iga päev.

«Väga oluline on rõhutada, et need piirangud ja sanktsioonid kehtivad ka tavareisijatele. Kui varem oli eraisikul võimalus kord kuus tuua maksuvabalt Eestisse Venemaalt üks liiter kanget alkoholi ja 125 grammi kaaviari, siis alates 10. juulist seda enam teha ei saa. Samuti ei saa tuua näiteks Pihkva ehituspoest ostetud puituksi,» tõi ameti tolliosakonna juhataja Eerik Heldna esile.

Heldna toonitas, et sanktsioonide rikkumine on kuritegu, mille menetluspädevus on kaitsepolitseil ja prokuratuuri otsusega ka MTA-l ning õigust mõistab kohus. «Sõltuvalt rikkumise iseloomust, esmakordse ja mitte­tahtliku rikkumise korral, kriminaalmenetlust ei alustata,» lisas ta siiski.

«Piirangud kehtivad ka kaupade väljaveol ning kui keegi proovib toimetada Venemaale luksuskaubaks liigituvat olme­elektroonikat väärtuses üle 750 euro, siis seda tõkestatakse ja inimene suunatakse piirilt tagasi. Siiski sõltub see iga juhtumi puhul konkreetsetest asjaoludest,» võttis Heldna kokku. BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles