Holland tühistas söepiirangud Vene gaasi vähenemise tõttu

Copy
Söeküttel töötav elektrijaam Rotterdami sadamas.
Söeküttel töötav elektrijaam Rotterdami sadamas. Foto: Jochen Tack

Hollandi valitsus kavatseb kasutada söeküttel töötavaid elektrijaamu järgmisel perioodil täies mahus, et tagada, et tuleval talvel oleks kodude kütmiseks piisavalt gaasi.

 

Holland tühistab kõik piirangud söeelektrijaamadele, eesmärgiga tasakaalustada gaasitarnete vähenemist Venemaalt Ukraina sõja tõttu, ütles esmaspäeval kliima- ja energiaminister.

«Kabinet on otsustanud koheselt võtta tagasi tootmispiirangud söeelektrijaamadele 2002-2024. See tähendab, et söeelektrijaamad võivad taas tegutseda täiemahuliselt 35 protsendi suuruse ülempiiri asemel,» ütles minister Rob Jetten.

«Ilma lisameetmeteta ei ole enam tagatud, et me Euroopas ja Madalmaades suudame gaasihoidlad talveks piisavalt täita,» ütles Jetten.

Otsus tuleb Saksamaa ja Austria valitsuste sarnaste sammude taustal, kes taastasid söetootmise vastuseks Venemaa gaasitarnete vähenemisele. Moskva vähendas Nord Streami gaasijuhtme kaudu toimuvaid tarneid kõigest 40-protsendilisele mahule, mis on ilmne kättemaks Euroopa toetuse eest Ukrainale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles