Ukraina keelustab vene muusika mängimise avalikus ruumis ja raamatute impordi

Copy
Orel.
Orel. Foto: Marianne Loorents

Ukraina parlament kiitis pühapäeval heaks seaduseelnõu, mille kohaselt keelustatakse vene heliloojate muusika mängimine meedias ja avalikus ruumis, sh televisioonis, raadios, koolides, ühistranspordis, hotellides, restoranides ja kinodes.

Keeld ei kehti vene heliloojatele, kes surid enne Nõukogude Liidu lagunemist 1991. aastal. Eelnõu poolt hääletas 303 parlamendisaadikut 450-st. Keeluga minimeeritakse muusika kaudu leviva võimaliku Vene propaganda riske Ukrainas. Vene muusikud, kes mõistavad Ukraina sõja hukka, saavad oma muusika puhul taotleda keelust erandit, esitades avalduse Ukraina julgeolekuteenistusele, vahendab BBC.

Keelustatakse ka raamatute import Venemaalt ja Valgevenest, samuti teistest riikidest imporditud venekeelne materjal. Seaduseelnõu keelab Venemaa kodanike kirjutatud raamatute avaldamise ja levitamise samade erisustega, mis muusika puhul (keeld ei kehti vene autoritele, kes surid enne Nõukogude Liidu lagunemist 1991. aastal). Samuti ei kehti keeld Ukrainas juba avaldatud raamatute kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles