Itaalia Eni ühines Katari hiiglasliku gaasiprojektiga

BNS
Copy
Itaalia energiakompanii Eni president Claudio Descalzi ja Qatari energeetikaminister ning QatarEnergy juht Saad al-Kaabi allkirjastasid Dohas partnerluslepingu.
Itaalia energiakompanii Eni president Claudio Descalzi ja Qatari energeetikaminister ning QatarEnergy juht Saad al-Kaabi allkirjastasid Dohas partnerluslepingu. Foto: IMAD CREIDI

Itaalia energiafirma Eni ühines pühapäeval Katari projektiga maailma suurima maagaasimaardla laiendamiseks.

Enil on üle kolme protsendi suurune osalus projektis North Field East, teatas Katari riikliku energiafirma juht allkirjastamistseremoonial Dohas.

Katar nimetas eelmisel pühapäeval Prantsuse energiafirma TotalEnergies oma esimeseks välispartneriks maailma suurima gaasimaardla arendamisel ning Euroopa energiahirmude leevendamiseks.

Kokku ühineb projektiga teadmata arv firmasid.

Katar suurendab veeldatud maagaasi toodangut 77 miljonilt tonnilt aastas 110 miljonini. LNG saadetistega tehakse algust eeldatavasti 2026. aastal.

Katar eeldab, et Põhjavälja gaasimaardlas on umbes kümme protsenti maailma teadaolevatest gaasivarudest.

Venemaa sissetung Ukrainasse on andnud hoogu Lääne katsetele leida alternatiivseid energiaallikaid. Reedel teatas Eni, et saab Vene gaasihiiult Gazpromilt ainult 50 protsenti küsitud gaasist. Tegemist oli kolmanda järjestikuse päevaga, kui kogust vähendati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles