SpaceX vallandas Elon Muski suhtes kriitilised töötajad

BNS
Copy
Elon Musk.
Elon Musk. Foto: Joe Skipper/Twitter

Elon Muski ettevõte SpaceX vallandas mitu töötajat, kes olid seotud miljardäri avalikku käitumist kritiseeriva kirjaga, teatas kosmosefirma oma personalile saadetud sõnumis.

SpaceX-i tegevjuht Gwynne Shotwell kirjutas neljapäeva hilisõhtul e-kirjas, et «väike rühm» töötajaid püüdis meelitada oma kolleegidelt allkirju kirja toetuseks.

Ekstravagantne miljardär kasutab regulaarselt Twitterit, et provotseerida kommentaare, rääkida otse klientide ja fännidega ning mõnikord sõnu valimata jämedalt solvata.

Shotwelli sõnumis öeldi, et mõned töötajad tundsid «ebamugavust, hirmu, ahistust ja/või viha, kuna neid survestati allkirjastama midagi, mis ei kajastanud nende seisukohti.»

Meil on liiga palju tähtsat tööd teha ja meil pole vaja sellist ülemäärast aktivismi.

SpaceX president Gwynne Shotwell 

«Meil on liiga palju tähtsat tööd teha ja meil pole vaja sellist ülemäärast aktivismi,» lisas ta.

Pärast uurimist lõpetas ettevõte töösuhte mitme kirjaga seotud töötajaga, ütles Shotwell, täpsustamata, kui palju vallandatuid oli.

Töötajate kirjas, millest esmakordselt teatas veebisait The Verge, kritiseeriti Muski käitumist avalikkuses ning märgiti ka äsjaseid süüdistusi seksuaalses ahistamises kui sagedast tööd segavat piinlikkuse allikat.

«Meie tegevjuhi ja silmapaistvaima kõneisikuna nähakse Elonit ka SpaceX-i näona – iga säuts, mille Elon saadab, on ettevõtte de facto avalik avaldus,» lisati kirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles