Tallinna Linnatransport hangib taas elektribusse

BNS
Copy
Tallinna Linnatranspordi poolt testitud Mercedes Benzi elekribuss.
Tallinna Linnatranspordi poolt testitud Mercedes Benzi elekribuss. Foto: Mihkel Maripuu

Aktsiaselts Tallinna Linnatransport (TLT) kuulutas uuesti välja riigihanke elektribusside, laadimistaristute ja keskhaldustarkvara hankimiseks.

Sarnase hanke kuulutas TLT välja tänavu veebruari alguses, kuid hange lõpetati lepinguta. Toonase hankega oli kavas osta 15 bussi, kokku 9,2 miljoni euro eest, millest linn eraldanuks 6 miljonit eurot, Keskkonnainvesteeringute Keskus aga oleks toetanud busside soetamist ja avaliku laadimistaristu loomist 3,2 miljoni euroga.

Esimesele riigihankele esitati kaks pakkumust, millest kumbki ei kvalifitseerunud ning hankija lükkas mõlemad pakkumused tagasi, selgitas TLT kommunikatsioonijuht Olga Polienko BNS-ile.

Äsja välja kuulutatud hankega soetatakse linnaliinide teenindamiseks sobilikud elektribussid ehk M3 kategooria ühekorruselised ja kaheteljelised esimese klassi sõidukid, mis sõidavad üksnes elektri jõul või kasutavad üksnes heiteta jõuseadet, kui buss ei ole elektrivõrku ühendatud, selgub hanketeatest.

Sarnaselt eelmisele hankele soovib TLT Polienko sõnul soetada 15 akuelektrilist 12 meetri pikkust linnaliinibussi. Lisaks busside soetamisele on eesmärgiks soetada ka busside laadimiseks vajalikud laadimistaristud ja keskhaldus- ning broneerimistarkvaralahendus koos perioodilise hoolduse ja tugiteenustega.

Optsiooni raames jääb võimalus soetada lisaks veel 15 elektribussi.

Pakkumusi saab hankele esitada 1. augustini. Hankeleping sõlmitakse 2028. aasta novembri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles