Hinnatõus pitsitab ka miljonäre: ostud tuleb edasi lükata

Copy
USA dollarid. Pilt on illustreeriv.
USA dollarid. Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Inflatsioon ja intressimäärade tõus ei pane muretsema ainut tavainimesi. Ka noored miljonärid lükkavad oma kodu- ning autoostud edasi, edastab USA populaarne investorite kanal CNBC. 

Specterm Groupi uuring viidi läbi millenniumipõlvkonna hulgas, kuhu kuuluvad inimesed, kes on sündinud aastal 1982 või hiljem. Uuringu käigus küsitleti neid, kelle investeeritav vara on vähemalt miljon dollarit. Ligi pool küsitletuist tõdeb, et kõrged intressimäärad on neid sundinud auto ostmist edasi lükkama ning 44 protsenti uuringus osalejaist on inflatsiooni tõttu koduostu edasi lükanud. Rohkem kui kolmandik vastanuist on inflatsiooni tõttu oma puhkusereisid tühistanud.

CNBC uuringut läbi viinud Specterm Groupi tegevjuhi George Walperi sõnul seisab millenniumipõlvkond silmitsi millegagi, mida nad kunagi ei oleks osanud oodata. «Kõrge inflatsiooni tõttu on sunnitud ka rikkad oma tarbimisharjumusi muutma,» sõnab ta.

Föderaalreservi intressimäärade tõus on suurendanud ka laenukulusid, eriti kodude ja autode puhul. Keskpank tõstis kolmapäeval oma baasintressimäära vahemikku 1,5–1,75 protsenti ja märkis, et järjekordne tõus terendab juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles