KÄTTEMAKS SANKTSIOONIDE EEST ⟩ Vene kinoketid jätavad Hollywoodile raha maksmata

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Quentin Tarantino 2019. aastal Moskvas filmi «Ükskord Hollywoodis» Venemaa esilinastuse ajal.
Quentin Tarantino 2019. aastal Moskvas filmi «Ükskord Hollywoodis» Venemaa esilinastuse ajal. Foto: Scanpix/ Ruters/ SHAMIL ZHUMATOV

Venemaa kinoketid otsustasid Hollywoodi filmikompaniidele ning nende huve Venemaal esindavatele firmadele juba linastunud filmide eest mitte maksta. See on kättemaks filmitootjate otsuse eest uusi filme Venemaa turule mitte tuua, kirjutab Vedomosti.

Venemaa kinoketid otsustasid mitte maksta Hollywoodi filmitootjatele  Universalile, Disneyle, Warner Brosile ning Sonyle. Ametlikust kommentaarist kinokettide esindajad keeldusid, kuid väljaande allikate kinnitusel on kõik Venemaa kinoketid nüüd võlglased.

Need võlgnevused, mis olid enne märtsikuud tekkinud, külmutati. Ehk kinoketid ei ole välismaistele firmadele maksnud veebruaris, jaanuaris ning osaliselt ka juba eelmise aasta detsembris kinodes näidatud filmide eest.

Postimees on varem kirjutanud, et Venemaa kinod ägavad lääneriikide sanktsioonde all ning iga neljas tegija võib uksed sulgeda. «Olukord muutus keeruliseks kohe pärast Hollywoodi filmide kadumist ekraanidelt ehk märtsi alguses. Käibe langus on olnud umbes 60–70 protsenti, mistõttu on meie tegevus muutunud kahjumlikuks,» ütles kinoketi Lumen kaasomanik Pavel Ponikarovski Komsomolskaja Pravdale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles