Chemi-Pharmi tehas kerkib sõja kiuste ikkagi

BNS
Copy
Kristo Timberg Eesti Parimad Ettevõtted 2021 galal Tallinna sadama kruiisiterminalis.
Kristo Timberg Eesti Parimad Ettevõtted 2021 galal Tallinna sadama kruiisiterminalis. Foto: Eero Vabamägi

Desinfitseerimisvahendeid tootev keemiatööstuskontsern Chemi-Pharm ei ole loobunud plaanist ehitada Sakku uus tehas.

Chemi-Pharmi tegevjuhi Kristo Timbergi sõnul jälgib ettevõte ehituse hindu ja üldist majanduslikku olukorda, kuid kõik plaanid tootmise laiendamiseks on jätkuvalt jõus.

«Arusaadavalt on praegu majanduses turbulentsust ja ennustamatust palju ning sellest tulenevalt oleme ka oma tegevust korrigeerinud,» ütles Timberg BNS-ile.

Mullu oktoobris teatas ettevõte, et plaanib lähiaastatel ravimitootmisvõimekuse loomisesse investeerida kuni 50 miljonit eurot ja ehitada Saku valda 8500 ruutmeetri suuruse farmaatsiatehase. Märtsi lõpus nentis ettevõte, et ehitus pidi pihta hakkama veebruari lõpus või märtsi alguses, ent paraku algas samal ajal Ukrainas sõda.

«Kuna ehituse hinnad on kasvanud, siis jagasime tootmise laienduse etappideks ja alustasime esimese etapi ehitusega, mis on ka eelduseks järgmiste sammude tegemisel,» kinnitas Chemi-Pharmi tegevjuht.

Chemi-Pharm arendab, valmistab ja turustab desinfektsioonivahendeid, isikliku hügieeni vahendeid, puhastus- ja erihooldustooteid ning luksuskosmeetikasarja D’Difference.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles