Legode müük purustab nutiajastul rekordeid (2)

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Lego klotsidest kokku pandud sportauto Bugatti Chiron.
Lego klotsidest kokku pandud sportauto Bugatti Chiron. Foto: ALEXANDER NEMENOV/Scanpix

Kuigi nutiajastul võiks eeldada, et traditsiooniliste mänguasjade valmistajatel ei lähe üleliia hästi, räägivad numbrid teist keelt. Maailma suurim mänguasjatootja Lego tegi eelmisel aastal ettevõtte ajaloo müügirekordi ning rajab kasvava nõudluse katmiseks üha uusi tehaseid.

Lego müügitulu jõudis mullu kõigi aegade rekordini, ületades 55 miljardi Taani krooni ehk 7,4 miljardi euro piiri. Ka puhaskasum oli ettevõtte ajaloo parim – 13,3 miljardit Taani krooni (1,8 miljardit eurot).

Suurenenud müügimahtude tõttu peab Taani mänguasjatootja tõstma ka tootmisvõimsusi. Eelmisel aastal teatas Lego uue tehase rajamisest Vietnamisse, eile avaldati, et ka USAsse ehitatakse miljard dollarit maksev tootmisüksus.

160 000 ruutmeetri suurune Virginia osariiki rajatav hiigeltehas peaks plaani kohaselt valmima 2025. aastal ning andma tööd rohkem kui 1760 inimesele. Tehase energiavajadus plaanitakse katta kohapealses päikesepargis toodetud taastuvenergiaga. «Asukoht Virginias võimaldab meil rajada tehase kõrvale päikesepargi ja pakub ka häid transpordiühendusi,» selgitas Lego tegevjuht Niels B. Christiansen asukohavalikut. 

Praegu Legol Ühendriikides tootmisüksust ei ole ning USA turgu varustatakse Mehhikos toodetavade klotsidega. «USA turul on meil viimastel aastatel tõesti hästi läinud. Näeme USAs ja kogu Ameerikas tohutut potentsiaali,» lisas Lego operatsioonide juht Carsten Rasmussen Reutsersile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles