Eesti tehnoloogiafirma tööriistakast loob võimalusi maailma muutmiseks

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Iduettevõtte NFTPort kaasasutajad (vasakult) Rain Johanson, Taivo Pungas, Kaspar Peterson, Johannes Tammekänd ja Sten Tamkivi. 
Iduettevõtte NFTPort kaasasutajad (vasakult) Rain Johanson, Taivo Pungas, Kaspar Peterson, Johannes Tammekänd ja Sten Tamkivi. Foto: Jake Farra

Kui Eesti idufirma saab investoritelt oma teekonna alguses 25 miljonit eurot, tasub see nimi meelde jätta. Eriti kui raha tuleb ajal, mil majanduses puhub vastu-, mitte taganttuul. NFTPort on ettevõte, kes sai Eesti tehnoloogiasektori koorekihi toel sellise tembuga hakkama.

Praegu on NFTdel põhinevad rakendused ja teenused suuresti ainult unistused. Suure rahasüsti saanud eestlaste NFTPort ongi võtnud enesele sihi seda muuta, aidates arendajatel ideed ellu viia. Nende ärimudel on selge: ettevõtetele ja tarkvaraarendajatele pakutakse taristut NFT-rakenduste ja teenuste turule toomiseks. «Kui varem tahtis mõni ettevõte NFTdel põhinevat teenust arendada, pidi ta palkama plokiahela arendajad, kelle aastapalk on üle 100 000 euro. Kuna selliseid inimesi on maailmas hinnanguliselt ainult 20 000 – 40 000, on nõudlus nende järele väga suur. Ja isegi kui õnnestub sobivad inimesed leida, kaasneb selliste teenuste arendamisega väga suur aja- ja rahakulu, mistõttu ei ole paljud seda äriliselt mõistlikuks pidanud,» kirjeldas NFTPordi tegevjuht ja asutaja Johannes Tammekänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles